Σίγουρα όλοι λατρεύουν τα μπάνια σε πισίνα! Για να μπορούν όλοι, όμως, να βουτάνε άφοβα σε μια πισίνα, πρέπει να γίνεται πάντα ο απαραίτητος καθαρισμός. Ο καθαρισμός της πισίνας με κατάλληλα χημικά, και ο έλεγχος του pH του νερού, είναι βασικοί παράγοντες για ασφαλή μπάνια σε μια πισίνα.
Όμως, πέραν του βασικού καθαρισμού, για να μπορέσετε να απολαύσετε ασφαλή μπάνια με την οικογένεια και τους φίλους, υπάρχουν και άλλα μέτρα που πρέπει να τηρείτε. Πρέπει να ακολουθούνται κανόνες προσωπικής υγιεινής και να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, που καθιστούν μια πισίνα ασφαλή για μπάνια.
Στο παρόν άρθρο αναφέρουμε βασικούς κανόνες, που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να μείνετε ήσυχοι ότι θα απολαύσετε ασφαλή μπάνια στην πισίνα. Ειδικά αν διαθέτετε πισίνα στο σπίτι, τότε αυτό το άρθρο σας αφορά ακόμα περισσότερο.

Βασικοί κανόνες προσωπικής υγιεινής

Όσο καλά και αν έχετε καθαρίσει την πισίνα, πρέπει να ακολουθείτε βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής, για να προλάβετε τη δημιουργία θολότητας ή άλγεων στον νερό. Το ανθρώπινο σώμα εκκρίνει διάφορες ουσίες ικανές να αλλοιώσουν τη ποιότητα του νερού της πισίνας. Για να το αποφύγετε αυτό, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Βασικοί κανόνες προσωπικής υγιεινής

1) Κάντε ντους πριν μπείτε στην πισίνα

Ένα σημαντικό βήμα που σχεδόν όλοι παραλείπουν, είναι το μπάνιο πριν μπουν στην πισίνα. Όταν μπαίνουμε στην πισίνα, χωρίς να έχουμε ξεπλυθεί σε κάποια ντουζιέρα, μεταφέρουμε στο νερό ό,τι υπάρχει στην επιδερμίδα μας. Έλαια, make-up, καλλυντικές κρέμες, υπολείμματα ούρων και άλλα, σκορπίζονται στο νερό.

Επειδή όλες αυτές οι ουσίες μπορούν να θολώσουν το νερό, κάνοντας την πισίνα μη ασφαλή για μπάνιο, καλό είναι να απομακρύνονται από πάνω σας, κάνοντας ένα ντους, πριν μπείτε στην πισίνα. Εάν δεν διαθέτετε ντουζιέρα πισίνας, καλό είναι να εφοδιαστείτε μια, ώστε να γλιτώνετε και χρήματα για τον συνεχή καθαρισμό της.

2) Μη βάλετε αντιηλιακό ή λάδι μαυρίσματος πριν μπείτε στην πισίνα

Για να κάνετε ασφαλή μπάνια, υπάρχουν δυο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να φοράτε αντιηλιακά προϊόντα πριν μπείτε στην πισίνα. Ο ένας λόγος είναι για την αποφυγή αλλοίωσης του νερού της πισίνας. Αντιηλιακά και λάδια μαυρίσματος διαλύονται στο νερό της πισίνας δημιουργώντας ένα επιφανειακό θόλωμα, αποκρουστικό στο μάτι. Παράλληλα κάνουν το νερό ακατάλληλο για μπάνιο. Αυτό το θόλωμα θα χρειαστεί καθαρισμό για να φύγει, για να μπορείτε να κάνετε ασφαλή μπάνια.

Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι για την αποφυγή σοβαρών δερματικών προβλημάτων. Έχει αποδειχθεί ότι μια ουσία που περιέχουν τα αντιηλιακά αντιδρά στην επαφή με το χλώριο και την έκθεση στον ήλιο, δημιουργώντας σοβαρά δερματικά προβλήματα. Για να είστε ξέγνοιαστοι και να απολαμβάνετε ασφαλή μπάνια, χωρίς φόβο πιθανών προβλημάτων, αποφύγετε τη χρήση τους, πριν μπείτε στην πισίνα.

3) Κάντε ντους μόλις βγείτε από την πισίνα

Όσο καλό κάνει το χλώριο στον καθαρισμό του νερού της πισίνας, άλλο τόσο κακό μπορεί να κάνει στο δέρμα, ειδικά όταν δεν είναι σε κατάλληλη ποσότητα. Ωστόσο, ακόμα και όταν είναι σε κατάλληλη ποσότητα, καλό είναι να το απομακρύνετε με ντους, μόλις βγείτε από την πισίνα. Έτσι, θα απομακρύνετε από πάνω σας όσο χλώριο έχει μείνει στο δέρμα σας, αποφεύγοντας έτσι τυχόν ερεθισμούς.

Αφού κάνετε ντους, μπορείτε να ενυδατώσετε την επιδερμίδα αρχικά με ένα after sun, καθώς θα έχει αφυδατωθεί εξαιτίας του χλωρίου και του ήλιου, και έπειτα χρησιμοποιώντας κάποια ενυδατική κρέμα. Καθώς το χλώριο τείνει να αφυδατώνει το δέρμα, ξηραίνοντας και ερεθίζοντάς το, η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας, μετά το ντους θα το αναζωογονήσει!

Βασικά μέτρα προφύλαξης ατυχημάτων

Εκτός από τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, είναι απαραίτητο να πάρετε βασικά μέτρα προφύλαξης ατυχημάτων, για ασφαλή μπάνια στην πισίνα. Λόγω ολισθηρότητας του εδάφους γύρω από την πισίνα, εξαιτίας του νερού, οι πιθανότητες ατυχήματος είναι μεγάλες. Για αυτό πρέπει να λάβετε κατάλληλα μέτρα για να είστε απόλυτα ασφαλείς!

Βασικά μέτρα προφύλαξης ατυχημάτων

1) Να έχετε πάντα προϊόντα διάσωσης

Τα προϊόντα διάσωσης είναι απαραίτητα να υπάρχουν σε κάθε σπίτι ή επιχείρηση, που διαθέτει πισίνα. Δεν αναφέρονται μόνο στους μικρούς κολυμβητές, αλλά και στους ενήλικες. Είναι απαραίτητο να λαμβάνονται μέτρα για όλους και ειδικά για τα μικρά παιδιά, ώστε να παραμένουν ασφαλή.

Σωσίβια και γάντζοι ναυαγοσώστη, είναι βασικά προϊόντα που πρέπει να διαθέτει κάποια πισίνα, για την ασφάλεια των λουόμενών της. Πετώντας ένα σωσίβιο στην πισίνα, σε αυτόν που το έχει ανάγκη, η διάσωση γίνεται ευκολότερη μέχρι να μπορέσει να τον προσεγγίσει ο ναυαγοσώστης. Επιπλέον, ο γάντζος ναυαγοσώστη είναι μια ακόμα καλή επιλογή, να υπάρχει σε μια πισίνα, για να τραβήξετε πιο εύκολα κάποιον που χρειάζεται βοήθεια και βρίσκεται κοντά σας.

2) Δώστε σημασία στις σκάλες πισίνας

Η ασφάλεια των λουόμενων είναι σημαντική για την ευχάριστη χρήση μιας πισίνας. Επειδή το νερό μπορεί να κάνει ολισθηρή τη γύρω επιφάνεια, είναι αναγκαίο να παρθούν μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων. Οι σκάλες πισίνας είναι απαραίτητες για την διατήρηση της ασφάλειας των λουόμενων της πισίνας.

Πολλοί μπορεί να επιλέγουν την είσοδό τους στην πισίνα με βουτιά, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι ασφαλές. Για τον λόγο αυτό, η τοποθέτηση σκάλας, για την ασφαλή είσοδο και έξοδο από την πισίνα, είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό δώστε ιδιαίτερη σημασία στην τοποθέτηση μίας τουλάχιστον σκάλας στην πισίνα σας.

3) Προφυλάξτε την υγεία των σκαλών

Για την ασφάλεια των λουόμενων, σίγουρα θα έχετε επιλέξει σκάλες πισίνας εξαιρετικής ποιότητας. Όμως, με την πολλή χρήση σίγουρα κάποια φθορά μπορεί να προκληθεί. Τα στηρίγματα, τα αντιολισθητικά και άλλα εξαρτήματα, σημαντικά για την ασφάλειά σας, είναι τα πρώτα που φθείρονται και γίνονται επικίνδυνα αντί για ασφαλή.

Για να είστε σίγουροι για την ασφάλεια τη δική σας και τον λουόμενων, καλό είναι να εφοδιάζεστε ανταλλακτικά σκαλών. Με τα ανταλλακτικά σκαλών θα είστε σίγουροι ότι η σκάλα θα είναι σταθερή, για την ασφαλή είσοδο και έξοδο από την πισίνα. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε τις πιθανότητες ατυχήματος, λόγω ολισθηρότητας και έλλειψη σταθερότητας. Έτσι, θα μπορείτε να απολαύσετε ασφαλή μπάνια στην πισίνα, απαλλαγμένοι από τον φόβο ατυχημάτων.

Χρειάζεστε Βοήθεια;

Εάν δεν διαθέτετε κατάλληλα προϊόντα πισίνας ή θέλετε να αντικαταστήσετε τα ήδη υπάρχοντα, για να κάνετε ασφαλή μπάνια, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Στο φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα Kourtesis Water Spa Center θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα ιδανικά για να διατηρήσετε την ασφάλεια της πισίνας σας. Επιλέγοντας αυτά που χρειάζεστε, θα φροντίσετε για την ασφάλεια όλων.

Για περισσότερες πληροφορίες σε προϊόντα διάσωσης και ασφάλειας, αλλά και σε άλλα προϊόντα για την πισίνα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 261 043 8686. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε!

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.