Κάθε φορά που πλησιάζει το καλοκαίρι, σίγουρα σκέφτεστε τα δροσερά μπάνια και τις ξέγνοιαστες στιγμές στην πισίνα με την παρέα σας και συζητάτε για τις βουτιές και τα παιχνίδια που θα κάνετε εκεί. Όμως, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κλαράκια και φύλλα από τον κήπο θα έπεσαν από τον αέρα μέσα στην πισίνα σας, ειδικά αν δεν είχατε σκεπάσει με κάποιο κάλυμμα. Για αυτό τον λόγο, πριν τη χρησιμοποιήσετε, πρέπει να γίνει ένας σωστός καθαρισμός για να μπορέσετε να κολυμπήσετε με ασφάλεια. Παρακάτω ακολουθούν επτά απλά βήματα για να καθαρίσετε την πισίνα σας, ώστε να απολαύσετε χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές.

Οδηγίες για τον Καθαρισμό Πισίνας βήμα-βήμα

1) Μην αδειάζετε την πισίνα σας

Είτε είχατε καλυμμένη την πισίνα με προστατευτικό κάλυμμα είτε όχι, όταν έρθει η στιγμή να καθαρίσετε την πισίνα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την αδειάσετε. Όταν αδειάζει η πισίνα, υπάρχει περίπτωση να υποστεί σοβαρά προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, ο ήλιος είναι η συνηθισμένη αιτία που φθείρονται τα εντοιχισμένα εξαρτήματα πισίνας, στόμια, κ.λπ. καθώς και η επένδυση πισίνας. Επίσης όταν είναι γεμάτες με νερό δεν έχουμε μετατόπιση ή ανοίγματα της κολυμβητικής δεξαμενής λόγω διαστολών – συστολών του εδάφους

Στην περίπτωση που η πισίνα δεν ήταν καλυμμένη και έχει γεμίσει με φύλλα και γενικά σκουπιδάκια, για να την καθαρίσετε εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού πισίνας, όπως σκούπα πισίνας και απόχη πισίνας για επαγγελματικό καθαρισμό. Αφού αφαιρέσετε τα περιττά σκουπιδάκια, μπορείτε να προβείτε στον ολοκληρωτικό καθαρισμό με τα απαραίτητα χημικά πισίνας.

2) Ξεκινήστε το καθάρισμα

Η ποσότητα των χημικών, που πρέπει να προστεθεί στην πισίνα για τον καθαρισμό της, εξαρτάται από το πόσο καθαρή είναι. Εάν δεν είναι τόσο καθαρή, ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη δόση χλώριο. Για πιο ολοκληρωμένο καθαρισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλγοκτόνο και test kits, ώστε να έχετε τον έλεγχο των επιπέδων χλωρίου στην πισίνα σας και να γνωρίζετε πόσο καθαρή και ασφαλής είναι για κολύμπι.

Αφού προσθέσετε τα απαραίτητα χημικά, θα ξεκινήσετε τον καθαρισμό. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τρίψετε τις πλευρές και τον πυθμένα, που έχουν λερωθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έτσι, μπορείτε να απομακρύνετε κάθε βρομιά, επαναφέροντας αυτό το υπέροχο χρώμα στην πισίνα σας. Όσο βουρτσίζετε την πισίνα, είναι προτιμότερο να έχετε την αντλία σε λειτουργία, ώστε τα υπολείμματα να απομακρύνονται ευκολότερα.

3) Προσθέστε το Νερό που Λείπει

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι πολύ πιθανό η στάθμη του νερού της πισίνας να πέσει. Πριν συμπληρώσετε το νερό που λείπει, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το φίλτρο είναι καθαρό. Επίσης, καλό είναι να ελέγξτε την πίεση του φίλτρου. Εάν η πίεση είναι υψηλή και η ροή του νερού που βγαίνει από τα skimmers της πισίνας χαμηλή, το φίλτρο χρειάζεται επιπλέον καθαρισμό.

4) Εμπιστευτείτε Κάποιον Ειδικό να Ελέγξει το Νερό

Για ασφαλέστερο καθαρισμό, είναι προτιμότερο να πάτε ένα δείγμα από το νερό της πισίνας σας για έλεγχο από κάποιον ειδικό. Μπορείτε να εμπιστευτείτε την Kourtesis Water Spa Center για έλεγχο ποιότητας του νερού της πισίνας σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι καθαρό και ασφαλές να κολυμπήσετε άφοβα. Από το δείγμα που θα δώσετε, θα σας ενημερώσουμε για την περιεκτικότητα του νερού σε ανόργανα άλατα, μαζί με την ολική αλκαλικότητα, το pH και τα επίπεδα χλωρίου, καθώς επίσης τις ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβείτε για τον σωστό καθαρισμό της πισίνας σας.

Pool Cleaner

5) Δώστε μια Ισορροπία στα Χημικά της Πισίνας

Με τα αποτελέσματα, θα πάρετε συστάσεις για το τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσετε. Για να είναι η πισίνα καθαρή και ασφαλής για κολύμπι, πρέπει τα επίπεδα pH του νερού να είναι μεταξύ 7,2 και 7,4. Χρησιμοποιώντας τα test kits θα είστε σίγουροι για την κατάλληλη περιεκτικότητα της πισίνας σας σε χλώριο. Μπορείτε πάντοτε να κρατάτε τα επίπεδα pH σταθερά, είτε είναι χαμηλά χρησιμοποιώντας σκόνη ή υγρό pH plus για να τα αυξήσετε ή minus για να τα μειώσετε, αν είναι υψηλά. Επίσης, για να είναι τα επίπεδα pH σταθερά, πρέπει να κρατάτε σταθερά τα επίπεδα αλκαλικότητας.

Επιπλέον, για καλύτερο καθαρισμό και έλεγχο του pH, χρησιμοποιήστε πολυταμπλέτες πισίνας. Οι πολυταμπλέτες πισίνας έχουν τριπλή δράση καθώς περιέχουν αλγοκτόνο, κροκιδωτικό και χλώριο αργής διάλυσης, επιτυγχάνοντας έτσι την αποφυγή δημιουργίας άλγεων και θολότητας στο νερό. Επιπλέον, με το χλώριο αργής διάλυσης, η πισίνα θα έχει συνεχώς το απαραίτητο χλώριο στα σωστά επίπεδα pH, κρατώντας την πισίνα καθαρή.

6) Δείξτε υπομονή

Η διαδικασία για τον σωστό καθαρισμό μιας πισίνας μπορεί να διαρκέσει μέχρι μια εβδομάδα. Το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται κάθε μέρα, μέχρι να καθαρίσει τελείως το νερό και να μπορείτε να δείτε το δάπεδο. Μόνο τότε το νερό θα είναι καθαρό και απολύτως ασφαλές για βουτιές. Ένα μυστικό για να μην καθυστερήσει η διαδικασία αυτή είναι να μην αφαιρέσετε γρήγορα το κάλυμμα της πισίνας. Έτσι, θα αποφύγετε πολλά φύλλα και άλλα υπολείμματα να μπουν στην πισίνα, λερώνοντάς την.

7) Διατηρήστε την Πισίνα σας Καθαρή

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πρέπει να προσέχετε, ώστε να διατηρείτε καθαρό το φίλτρο. Για αυτό το λόγο, είναι απαραίτητο να σκουπίζετε την πισίνα σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και να ελέγχετε τα επίπεδά της σε pH και αλκαλικότητα.

Επιπλέον, σε περίπτωση που η πισίνα λερωθεί μπορείτε να προβείτε στον καθαρισμό της άμεσα χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε κάποιες μέρες, ώστε το νερό να είναι ασφαλές για κολύμπι. Χρησιμοποιώντας ενεργό οξυγόνο επιτυγχάνετε άμεση απολύμανση, ενώ παράλληλα μπορείτε να κάνετε μπάνιο μέσα με ασφάλεια.

 

Συνοπτικά

Καθώς το καλοκαίρι στην Ελλάδα ξεκινάει νωρίτερα, καλό είναι να σκεφτείτε τον καθαρισμό της πισίνας σας, ώστε να χαρείτε αμέσως τις βουτιές σας, σε μια απολύτως καθαρή πισίνα. Αν χρειάζεστε τη βοήθεια ειδικών για τον καθαρισμό ή τον έλεγχο του νερού της πισίνας σας, η Kourtesis Water Spa Center είναι εδώ για σας. Με πολυετή εμπειρία στο χώρο της πισίνας μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστείτε!

Εάν είστε κοντά στην Πάτρα και επιθυμείτε έναν επαγγελματικό καθαρισμό και έλεγχο για την πισίνα σας, καλέστε μας στο 261 043 8686 και εμείς θα καλύψουμε κάθε σας ανάγκη! Για τα προϊόντα καθαρισμού πισίνας, μπορείτε να τα προμηθευτείτε μέσω του E-Shop μας, καθώς εξυπηρετούμε πανελλαδικά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.