Όλα μοιάζουν απλά το καλοκαίρι για τη συντήρηση και τον καθαρισμό μιας πισίνας. Τι κάνουμε, όμως, όταν αυτό φεύγει και πλησιάζει ο χειμώνας;

Είτε είναι βαρύς είτε όχι ο χειμώνας στην περιοχή που ζείτε, πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία της πισίνας σας.

Αν θέλετε να προστατέψετε την πισίνα σας τον χειμώνα, συνεχίστε την ανάγνωση! Στο παρόν άρθρο σας παρουσιάζουμε τρόπους να ακολουθήσετε για να την προστατέψετε σωστά.

Είτε έχετε κάλυμμα για την πισίνα είτε όχι, θα σας δώσουμε τις κατάλληλες συμβουλές για κάθε περίπτωση!

Χειμερινό Κάλυμμα Πισίνας BlueIvory

Προστατέψτε την πισίνα με κάλυμμα

Όταν έχετε κάλυμμα πισίνας, είναι πιο εύκολο να προστατέψετε την πισίνα σας και να τη διατηρήσετε καθαρή. Πως όμως θα το επιτύχετε αυτό; Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα!

Καθαρισμός πισίνας

Πριν καλύψετε την πισίνα σας με προστατευτικό κάλυμμα, βεβαιωθείτε ότι την έχετε καθαρίσει με τα απαραίτητα χημικά πισίνας. Μπορεί να μη τη χρησιμοποιείτε, αλλά και πάλι είναι απαραίτητο να της δώσετε την απαραίτητη φροντίδα. Έτσι, θα αποφύγετε τη δημιουργία άλγεων στο νερό και δεν θα ξοδέψετε περισσότερα χρήματα και κόπο για τον καθαρισμό την άνοιξη. Επίσης, καλό είναι να καθαρίσετε και τις επιφάνειες, με την ειδική σκούπα και τη βούρτσα για τις γωνίες.

Μείωση στάθμης νερού

Είναι απαραίτητο να μειώσετε τη στάθμη του νερού στα 2/3 της πισίνας, ώστε το νερό να μη καλύπτει τα skimmer. Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση παγετού, θα μένετε σίγουροι ότι δεν θα παγώσουν. Ποτέ, όμως, μην αδειάσετε εντελώς την πισίνα γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον πυθμένα της. Ένας τρόπος για να αποφύγετε το πάγωμα του νερού είναι να τοποθετήσετε στο νερό πλαστικά δοχεία ή κομμάτια ξύλου, που αποτρέπουν τη δημιουργία πάγου.

Μείωση θερμοκρασίας της πισίνας

Πριν οποιαδήποτε άλλη κίνηση, καλό είναι να αφήσετε τη θερμοκρασία της πισίνας να πέσει κάτω από τους 17°C. Η χαμηλή θερμοκρασία λειτουργεί βοηθητικά στο να αποφύγετε την μόλυνση του νερού και την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Έτσι, μετά από αυτό θα μπορέσετε να συνεχίσετε τις υπόλοιπες ενέργειες.

Κάλυψη πισίνας

Αν τοποθετήσετε σωστά το προστατευτικό κάλυμμα, να ξέρετε πως έχετε γλιτώσει μεγάλο κόπο για τον καθαρισμό της την άνοιξη! Το κάλυμμα αποτρέπει την είσοδο φύλλων και απορριμμάτων από τον αέρα και τη βροχή. Έτσι όταν την ανοίξετε δεν θα έχετε το επιπλέον βάρος του καθαρισμού της από αυτά! Ωστόσο, καλό είναι να κάνετε έναν έλεγχο που και που για να δείτε μήπως το έχει περάσει κάτι και προκαλέσει μόλυνση στο νερό. Τέλος, μη ξεχνάτε να ελέγχετε ότι τα άγκιστρα κρατάνε το κάλυμμα σταθερό στη θέση του.

Προστατέψτε την πισίνα χωρίς κάλυμμα

Αν δεν έχετε κάλυμμα για την πισίνα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μπορείτε ακόμα να την προστατέψετε με συχνή φροντίδα.

Σωστός καθαρισμός

Όπως και πριν, έτσι και εδώ είναι απαραίτητο να φροντίσετε για τον σωστό καθαρισμό της πισίνας με την εξισορρόπηση των χημικών ουσιών της. Μια φορά το μήνα είναι καλό να ελέγχετε τη χημική ισορροπία διατηρώντας τη στο σωστό επίπεδο. Ενδεικτικές τιμές στο pH είναι 7,2-7,4, ωστόσο, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού δεν υπάρχει φόβος ανάπτυξης μικροοργανισμών.

Συχνός καθαρισμός

Το ότι η πισίνα σας θα μένει εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, αυξάνει την ανάγκη της για συχνό καθαρισμό. Θα πρέπει συχνά να καθαρίζετε την πισίνα από φύλλα και απορρίμματα που μπαίνουν στην πισίνα, μέσω του αέρα, με απόχη. Παράλληλα, είναι αναγκαίο να ενισχύετε το νερό με υγρό χλώριο, για να παραμένει στα επιθυμητά επίπεδα. Πάντα να φροντίζετε για τον έλεγχό της κάθε δεκαπέντε μέρες και να προβαίνετε στις ανάλογες ενέργειες. Τέλος, μη ξεχάσετε ποτέ, να καθαρίζετε τα φίλτρα και τα καλαθάκια skimmer, για τη σωστή κυκλοφορία του νερού.

Φροντίστε την πισίνα σαν παιδί σας!

Μια πισίνα είναι το στολίδι ενός σπιτιού και χαρίζει υπέροχες στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Αν θέλετε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε ξένοιαστα μπάνια με την οικογένεια και την παρέα σας, πρέπει να τη φροντίζετε όλο το χρόνο. Ακολουθήστε, λοιπόν τις συμβουλές μας και προστατέψτε την από τον δύσκολο χειμώνα! Έτσι, δεν θα έχετε προβλήματα την άνοιξη που θα προετοιμάζετε τον καθαρισμό της για το καλοκαίρι.

Για να έχετε όλα τα απαραίτητα για την προστασία της πισίνας σας, το Kourtesis Water Spa Center είναι εδώ για εσάς! Θα βρείτε καλύμματα, χημικά πισίνας και πολλά άλλα, για να την προστατέψετε αποτελεσματικά το χειμώνα. Ελάτε στο φυσικό κατάστημα ή μπείτε στο e-shop μας και θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, ιδανικά για κάθε ανάγκη. Αν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια, το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι εδώ να λύσει κάθε σας απορία!

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.