Οι πισίνες είναι γενικά κόσμημα για ένα σπίτι. Και ποιος δεν θα ήθελε να έχει πισίνα στην αυλή του, για απολαυστικά μπάνια και χαλάρωση με την παρέα του! Πλέον, η τοποθέτηση πισίνας στην αυλή ενός σπιτιού δεν είναι και τόσο δύσκολη διαδικασία.

Οι πισίνες προκάτ έχουν γίνει πλέον η πρώτη επιλογή από τους ενδιαφερόμενους και όχι άδικα. Συγκριτικά με τις πισίνες μπετόν, οι πισίνες προκάτ έχουν πολλά πλεονεκτήματα που τις κάνουν ιδιαίτερα αγαπητές.

Στο παρόν άρθρο, θα σας μιλήσουμε για τα υπέρ και τα κατά που έχουν οι πισίνες προκάτ. Έτσι, θα μπορέσετε εύκολα να κάνετε την καλύτερη επιλογή για εσάς!

Πισίνες προκάτ: Υπέρ

Όπως αναφέραμε, οι πισίνες προκάτ έχουν αρκετά πλεονεκτήματα που τις κάνουν πρώτη επιλογή. Ας δούμε, λοιπόν, εκτενέστερα αυτά τα πλεονεκτήματα!

1. Κόστος κατασκευής

Οι πισίνες προκάτ είναι μια οικονομική επιλογή για όσους επιθυμούν να έχουν πισίνα στην αυλή τους. Σίγουρα η τιμή ποικίλει, ανάλογα το μέγεθος, ωστόσο, είναι πολύ πιο οικονομικές από τις πισίνες μπετόν. Χρειάζονται λιγότερες οικοδομικές διαδικασίες και δομικά υλικά για την τοποθέτησή τους, καθώς είναι είδη έτοιμες σαν κατασκευή. Αυτό, λοιπόν, είναι που τις καθιστά οικονομικότερες και ευκολότερες στην απόκτηση.

2. Χρόνος τοποθέτησης

Οι πισίνες προκάτ αποτελούν ένα ενιαίο κομμάτι κατασκευής. Αυτό διευκολύνει και τον τρόπο εγκατάστασής τους, καθώς έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει η τοποθέτηση. Μόλις το έδαφος είναι έτοιμο να γίνει η τοποθέτηση, τότε, σχεδόν τελειώσατε. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα εγκαταστήσει την πισίνα προκάτ και η διαδικασία θα έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος της!

3. Μεγάλη διάρκεια ζωής

H πισίνα προκάτ είναι μια ανθεκτική κατασκευή που δείχνει αντοχή στο πέρασμα του χρόνου. Τα υλικά κατασκευής τους είναι ανθεκτικά προς τις μεταβολές του καιρού, χάρη στον πολυεστέρα. Επιπλέον, είναι αντισεισμικά και δεν είναι εύκολη η πρόκληση κάποιας φθοράς. Ωστόσο, σε περίπτωση φθοράς η επιδιόρθωση είναι εύκολη, χάρη στις ρητίνες πολυεστέρα. Τέλος, αυτό που έχει μεγάλη σημασία για τη διάρκεια ζωής τους είναι ο καθαρισμός τους με τα απαραίτητα χημικά πισίνας. Έτσι, με τη σωστή φροντίδα θα έχετε την πισίνα για πολλά χρόνια.

4. Οικοδομική άδεια

Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν οι πισίνες προκάτ είναι ότι δεν χρειάζονται οικοδομική άδεια. Σε αντίθεση με τις πισίνες μπετόν, το μόνο που χρειάζονται είναι άδεια μικρής κλίμακας για την τοποθέτησή τους. Έτσι, εξοικονομείτε αρκετά χρήματα για την έκδοση πολεοδομικής άδειας μικρής κλίμακας, συγκριτικά με την άδεια για πισίνα μπετόν.

Προκάτ Πισίνες Θετικά

Πισίνες προκάτ: Κατά

Όπως όλα στη ζωή έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, έτσι και οι πισίνες προκάτ έχουν και κάποια κατά. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποια είναι αυτά.

1. Περιορισμός σχεδιασμού

Καθώς οι πισίνες προκάτ είναι έτοιμη κατασκευή, δεν έχετε πολλές επιλογές σχεδιασμού για να επιλέξετε. Οι διαστάσεις και ο σχεδιασμός που προσφέρει ο κατασκευαστής περιορίζονται σε συγκεκριμένες επιλογές. Και αυτό γιατί, ειδικά όσον αφορά τις διαστάσεις, για τη μεταφορά τους πρέπει να είναι μέχρι ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Έτσι, θα πρέπει να επιλέξετε μέσα από τις επιλογές που αυτός θα σας δώσει.

2. Εσωτερική επένδυση

Για την προστασία τους, οι πισίνες προκάτ διαθέτουν εσωτερική επένδυση liner. Έτσι, σε αντίθεση με τις πισίνες μπετόν που μπορείτε να επιλέξετε τι επένδυση θα χρησιμοποιήσετε, εδώ δεν έχετε επιλογή. Έτσι, αναγκαστικά αποκλείετε οποιαδήποτε άλλη επιλογή επένδυσης για την πισίνα σας.

Κάντε την καλύτερη επιλογή για εσάς!

Αν πήρατε απόφαση να βάλετε πισίνα στο σπίτι σας τότε η αναφορά στα υπέρ και τα κατά σας ήταν χρήσιμη. Σίγουρα θα καταλάβατε ότι γενικά οι πισίνες προκάτ είναι μια πολύ συμφέρουσα λύση. Επομένως, ήρθε η στιγμή να επιλέξετε σωστά την κατάλληλη για εσάς.
Στο Kourtesis Water Spa Center μπορούμε να σας οδηγήσουμε στην καλύτερη επιλογή. Με χρόνια εμπειρία στο χώρο των πισίνων, το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι εδώ να σας βοηθήσει. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών πελατών μας, σας εγγυόμαστε ποιοτικά αποτελέσματα κατασκευής. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς θα σας λύσουμε την κάθε σας απορία.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.